SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS

SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS
Monika Gudeleviciute

Skandinavišką interjero stilių charakterizuoja minimalizmas, paprastumas ir funkcionalumas. Nors šis stilius buvo itin populiarus 1950-aisiais, jis liko vienu mėgiamiausių interjero dizaino stilių iki šių dienų ir nepanašu, kad tai pasikeis. 

Skandinaviškame interjere dažnai aptiksite tokių gamtai draugiškų medžiagų kaip oda, akmuo, medis, kanapių pluoštas. Šis stilius paprastai būna įkvėptas ryšio su gamta, todėl visai nenuostabu, kad tokio dizaino namuose dažnai derinamos natūralios formos, abstrakcija bei natūralių medžiagų naudojimas. 

DEKORUOKITE NAMUS ŠILTAIS AUDINIAIS

skandinaviskas interjeras

Daugumoje Skandinavijos regiono šalių vyrauja šaltas klimatas, todėl šiltų audinių naudojimas namų dekorui yra itin dažnas pasirinkimas. 

Šios dekoracijos gali būti kilimai ar užklotai, kurie turėtų būti pagaminti iš natūralios kilmės medžiagų, tokių kaip vilna, avikailis ar mohera.

Tokio tipo namų dekoravimas yra puikus būdas suteikti namams jaukumo ir šilumos, ypatingai žiemos periodu. 

RINKITĖS NEĮPAREIGOJANČIUS DEKORATYVINIUS AKCENTUS

Kaip jau minėjome, skandinaviškame interjere itin svarbu paprastumas, todėl dekoruojant namus visuomet rinkitės paprasto dizaino dekoro elementus. 

skandinaviskas minimalizmas

Pavyzdžiui, galite kavos staliuką papuošti elegantiška keramikine vaza, o norint suteikti tekstūros ar subtilios spalvos, namų sofas dekoruokite paprastų geometrinių raštų užklotais bei pagalvėlėmis. 

KOMBINUOKITE MEDĮ IR METALĄ

Medis skandinaviškame interjere naudojamas ne tik grindims, bet ir baldams bei šviestuvams, taigi dažniausiai tokio interjero namuose galite rasti tiek medinių kavos staliukų, tiek kėdžių, pagamintų iš medžio. 

Tačiau, pati naujausia tendencija siūlo derinti metalinius paviršius kartu su medžio elementais. 

AUGALAI SUTEIKS NAMAMS GYVYBĖS

Norint, kad namai nebūtų per daug šalti, siūlome 'įnešti' gyvybės, spalvų bei grožio pasitelkiant augalus bei šviežias gėles. 

Skandinavijos gatvėse apstu šviežių gėlių pardavėjų, todėl Jūsų skandinaviški namai taip pat turėtų pasižymėti žaluma bei spalvomis. 

skandinaviskas modernus dizainas

NEUTRALIOS SPALVOS

Skandinaviškame interjere vyrauja tam tikra spalvų paletė, kurios reikėtų laikytis: tai būtų pilkos, baltos, rudos bei juodos spalvos atspalviai. 

Taigi, pasirinkus šį dizainą, mintys turėtų suktis tik apie šias neutralias spalvas, nes tik pagal jas sukursite švaros bei ramybės efektą namuose. 

skandinaviskas interjero stilius

Kai kurie interjero dizaineriai pataria naudoti minimalius ryškesnių spalvų akcentus, tačiau sienos bet kokiu atveju turėtų būti dažytos baltai, kadangi svarbu, jog baldai ir interjero detalės išsiskirtų. 

KUO DAUGIAU ŠVIESOS

Dauguma Skandinavijos šalių dienos šviesa gali pasidžiaugti vos septynias valandas, todėl tinkamas šviesos šaltinių parinkimas namuose yra itin svarbus. Apšvietimas laikomas gyvybės šaltiniu, todėl skandinaviško stiliaus namai turėtų turėtų pakankamai skirtingų formų šviestuvų tam, kad būtų deramai apšviesta visa erdvė. 

Dizaineriai rekomenduoja naudoti modernų industrinio dizaino apšvietimą. Taipogi, žvakės bei žvakidės gali puikiai pasitarnauti norint namams suteikti jaukumo, šilumos bei romantikos. 

apsvietimas namuose

Pasinaudoję pateiktais patarimais, turėtumėte sukurti nuostabią namų erdvę, kurioje susilieja paprastumas, funkcionalumas bei skandinaviško interjero grožis. 

Kreipkitės ir mes kaip galėdami Jums greičiau atrašysime

Read our Privacy Policy and Terms of Service.

Related posts

  • HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

    HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

  • PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS

    PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS

  • SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS

    SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS