KAIMIŠKAS (ANGL. RUSTIC) INTERJERO STILIUS

KAIMIŠKAS (ANGL. RUSTIC) INTERJERO STILIUS
Monika Gudeleviciute

Rustic interjeras tai ne kas kita kaip kaimiškas stilius, tačiau paminėjus šį žodį, retas pagalvoja apie įmantresnį, savitą dizainą. Šis stilius yra pakankamai lankstus, todėl jį galima derinti su minimalistiniais ar skandinaviškais elementais ir taip sukurti harmonija, jaukumu bei paprastumu dvelkiančius namus.

VISA KO ESMĖ - NATŪRALUMAS

Pagrindinė savybė, kurią rasite turbūt visuose rustic interjero namuose - mediniai baldai ir kiti iš medienos ar jos imitacijos pagaminti interjero akcentai. 

Apskritai, natūralios medžiagos yra kaimiško interjero stiliaus pagrindas ir veikia kaip atspirties taškas kuriant jaukią šio stiliaus oazę savo namuose.

Pagalvokite apie atvirus židinius, ąžuolines sijas ir patogius baldus; rustic stilius yra ne kas kita kaip organišką, natūralų pojūtį suteikiantis dizainas.

TINKAMOS MEDŽIAGOS

MEDIS

Naudokite medieną kaip vieną pagrindinių natūralių medžiagų savo namuose. Pavyzdžiui, perdirbtos medienos grindys puikiai tiks rustic įkvėptiems namams sukurti.

Medžio dailylentės taip pat suteiks šiek tiek prabangos pojūčio, o jei norite rinktis šviesios spalvos medieną, tuomet savo namuose pasijusite tarsi rąstiniame miško namelyje. Na, o jeigu savo namuose turite medines lūbų sijas, nedvejodami jas išryškinkite kaip namų akcentą. 

AKMUO

Akmens masės grindys puikiai tiks kaimiškio stiliaus virtuvei arba vonios kambariui. Akmens naudojimas namuose yra itin praktiška, kadangi tarnaus Jums itin ilgai. 

Akmeniniai židiniai puikiai išpildys kaimiško dizaino idėją. Jei neturite galimybės įsirengti židinio, norint suteikti panašų šiltą ir kviečiantį įspūdį, galima į pagalbą pasitelkti švelnios geltonos ar oranžinės spalvos apšvietimą. 

METALAI

Geležis, varis bei žalvaris yra natūralūs metalai, idealiai tinkantys kaimiško stiliaus namų dekoravimui. 

Taip pat verta nepamiršti, jog egzistuoja daugybė įspūdingų metaliniais elementais pasižyminčių apšvietimo variantų, kurie galutinai išpildys ir 'suriš' visą interjerą. 

AUDINIAI 

Ieškokite komfortiškų, švelnių atspalvių audinių, jei norite sukurti jaukią atmosferą. Naudokite minkštus, jaukius pledus, languotus audinius bei stambius mezginius, kad sukurtumėte ramybės oazę. 

Jei norite pridėti šiek tiek prabangos ir pagyvinti kambarį, rinkitės netikro kailio kilimėlį sofai bei raštuotą austą kilimą. Kilimai taip pat yra puikus pasirinkimas, jei namuose turite medines grindis ir žiemos sezonu jaučiate didesnės šilumos poreikį.

VENKITE TIESIŲ LINIJŲ

Tiesios linijos neturi vietos rustic namų interjere. Organiški bei abstraktūs netobulumai šiame stiliuje verti ypatingo dėmėsio. Nebijokite išryškinti natūralių trūkumų ir visai nesvarbu tai mazgai medienoje, nelygus medžio paviršius ar baldų įpjovos/įbrėžimai - visa tai sukuria unikalią namų erdvę.

SKIRTINGŲ BALDŲ PASIRINKIMAS

Rustic interjero dizainas dažnu atveju reiškia eklektišką daiktų ar baldų mišinį, kuris atrodo taip, lyg būtų be papildomų derinimo pastangų atsitiktinai 'įmestas' į kambarį. Puikiu pasirinkimu gali būti tarpusavyje nederančios valgomojo kėdės sustatytos aplink Jūsų mylimą valgomojo stalą.

Renkantis baldus šiam namų stiliui, reikėtų siekti, kad baldai atrodytų taip, tarsi jie būtų surinkti laikui bėgant su noru atsargiai ir neskubant realizuoti kaimišką interjerą. 

PRAKTIŠKUMAS IR TIKSLAS

Tikriausiai pastebėjote, kad kaimiškame interjero stiliuje kiekvienas namų elementas turi tam tikrą paskirtį ir buvimo priežastį. Tai jokiu būdu nereiškia, kad negalite naudoti papildomų aksesuarų - svarbiausia kambarius išlaikyti funkcionalius bei praktiškus ir per daug neapsikrauti papildomais daiktais, kad nesukurtumėte painaus rustic dekoro pojūčio. 

Kreipkitės ir mes kaip galėdami Jums greičiau atrašysime

Read our Privacy Policy and Terms of Service.

Related posts

  • SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS

    SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS

  • HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

    HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

  • PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS

    PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS

  • SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS

    SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS